VAN WOUSTRAAT

In 1968 was aan de van Woustraat te Amsterdam de eerste Scheltinga winkel geopend, toen had het de naam woninginrichting Scheltinga. De winkel was gevestigd in een klein pandje aan de van Woustraat, het kleine pandje werd groter en groter door iedere keer er een stukje bij te kopen. Na jaren leverde dat een winkelruimte op van ruim 500m2.
Nadat de eerste winkel van Scheltinga was geopend worden er meerde winkels geopend onder de naam Scheltinga. Door de verandering in het assortiment bleek dat in 2014 het pand aan de van Woustraat veel te groot te zijn geworden waardoor er is besloten te verhuizen naar een andere locatie. 

Inmiddels is de Scheltinga wonen winkel aan de van Woustraat verhuist naar Amsterdam Noord, Buikslootermeerpelin 174 te Amsterdam (winkelcentrum boven’t Y ) en is er een nieuwe nevenvestiging geopend op de Waldenlaan 114 in Amsterdam Oost ( winkelcentrum Oostpoort) In het verleden was Scheltinga een echt familie bedrijf en had iedere Scheltinga winkel verband met elkaar, inmiddels werken alle winkels zelfstandig en is er geen samenwerking meer. 

Op dit moment zijn er nog vier winkels die de naam Scheltinga dragen en waarvan de eigenaren ook werkelijk Scheltinga heten, waaronder Scheltinga Wonen aan buikslotermeerplein en Waldenlaan.